Verantwoord ‘loslaten’ van een kinderhuisproject - bijeenkomst Better Care Network

[1 september 2016]
Vrijwilligerswerk in kinderhuizen is een veelbesproken onderwerp in de afgelopen jaren. Better Care Network Nederland (BCNN) heeft als missie het ondersteunen van kinderen in ontwikkelingslanden en merkt dat de sector in beweging is en dat onder andere de vraag “Hoe ga ik op een verantwoorde manier om met het ‘loslaten’ van een kinderhuisproject?” leeft onder vrijwilligersorganisaties. Op 28 oktober aanstaande organiseert BCNN daarom een bijeenkomst voor uitzendende organisaties rond deze vraag.

De bijeenkomst is bedoeld als mogelijkheid voor organisaties om met elkaar in gesprek te gaan rond de dilemma’s die ze hierin in de praktijk tegen komen en om gezamenlijk kernpunten die van belang zijn bij het loslaten van een kinderhuisproject te formuleren. Travel Active zal de vraag vanuit haar perspectief toelichten en verder zal een aantal organisaties vertellen hoe zij dit loslaten hebben aangepakt in de praktijk.

Met deze bijeenkomst wil BCNN faciliteren dat organisaties die met deze vragen te maken hebben met elkaar in gesprek gaan, ideeën opdoen en samen tot vervolgstappen komen.

BCNN presenteert op korte termijn een programma met meer details. De middag zal van 14:00-16:30 uur duren. De locatie wordt op korte termijn bepaald (Utrecht, Leiden of Den Haag).

Voor elke organisatie die erbij wil zijn, neem contact op met Better Care Network Nederland via emailadres info@bettercarenetwork.nl.


« Terug naar nieuwsblog