Volkskrant: President Tanzania gaat straat op om vuil op te ruimen

[10 december 2015] 
"De nieuwe Tanzaniaanse president John Magufuli is de straten opgegaan van de hoofdstad Dar es Salaam om vuil op te ruimen. Verbaasde inwoners van de stad zagen hoe hun staatshoofd bij het regeringsgebouw straatvuil weghaalde. Magufuli, die in oktober werd gekozen, had de Tanzanianen opgeroepen de straten schoon te maken op Onafhankelijkheidsdag."


Tot nu toe niet of nauwelijks aandacht in de Nederlandse media voor wat er in Tanzania allemaal gaande is. Eergisteren stuurde GoTanzania dan eindelijk maar eens een bericht naar de Volkskrant: neem alsjeblieft notie van wat er daar gebeurt! Niet alleen maar is het al een doel op zich om eindelijk een GOED NIEUWS te kunnen opnemen in je krant, bovendien is het heel belangrijk dat de wereld hier notie van neemt. Laat hiermee een 'nieuwe lente' starten!
Spreekt ook al voor zich, dat Magufuli, de nieuwe Tanzaniaanse president, een stuk veiliger zal zijn, als de hele wereld toekijkt op wat er gebeurt. 

Lees het artikel in de Volkskrant in zijn geheel. En lees ook het uitgebreide artikel op de opinie-website 'This is Africa'


« Terug naar nieuwsblog