Volunteer Correct: 2e release Volunteer Transparantie-Index

[12 juni 2016]
Drie maanden na de introductie van de Tranpsparantie-Index presenteert Volunteer Correct de aangepaste release. Veel veranderingen én betere noteringen, met een nieuwe topscore erg dicht bij de 100%.

Stand van zaken bij 2e release
Op 2 maart heeft Volunteer Correct de eerste resultaten van het onderzoek naar de kwaliteit van de website-informatie van de Nederlandse vrijwilligersuitzendende organisaties online gebracht. Dit onderzoek was geheel uitgevoerd door onafhankelijke onderzoekers. Volunteer Correct heeft de resultaten gedeeld met de beheerders/eigenaars van deze organisaties en van een groot aantal van hen redactionele bijdragen gekregen. Op basis van deze bijdragen presenteert Volunteer Correct nu de 2e release.

Fidesco en Locals Dreamers delen nu de eerste plaats met een score van 97,5%. Oftewel: 39 van de 40 punten. Daarna staan VSO en Doingoood op de 3e plaats met 95%, Ontmoet Afrika met 92,5% op de 5e en Stichting Weesaapjes met 87,5% op de 6e plaats. Daarna zijn er maar liefst 9 organisaties op een gezamenlijke 7e plaats op 82,5%.

Lees verder op de website van Volunteer Correct


« Terug naar nieuwsblog