Volunteer Correct: "Bij welke reis- en projectorganisaties kun je terecht voor internationaal vrijwilligerswerk?"

Dit voorjaar lanceerde Volunteer Correct de Transparantie-index, het onderzoek naar de online-informatievoorziening van de vanuit Nederland of met een Nederlandstalige website opererende vrijwilligersorganisaties. In juni verscheen de 2e release van dit onderzoek, waarbij de deelnemende organisaties de gelegenheid is geboden om zelf de beoordeling van hun eigen informatie te redigeren. Steeds meer organisaties doen nu actief mee aan de Transparantie-index. Volunteer Correct wil met deze Transparantie-index een instrument bieden aan a.s. vrijwilligers om vooraf alvast enig inzicht te krijgen in de verschillen tussen de vrijwilligersprojecten aanbiedende organisaties.
Tegen het einde van 2016 willen we een volgende redactieslag doen op de Transparantie-index. Daarover gaan we ook het overleg met de deelnemende organisaties wederom aan.

Inmiddels heeft Volunteer Correct ook een nieuwe informatie voor de (a.s.) vrijwilligers online op haar website: van elke vrijwilligerswerk aanbiedende organisatie heeft Volunteer Correct een aparte pagina online. Deze pagina bevat van iedere organisatie de volgende informatie:

  • Origine (waar komt deze organisatie vandaan?)
  • Landen waar deze organisatie projecten aanbiedt
  • Grondslag (commercieel, sociale onderneming, stichting)
  • Score-positie in de Volunteer Correct Transparantie-index, incl. deelscores op de verschillende thema's
  • Een blok met specifieke informatie over de organisatie
  • E-mailadres van de organisatie.

De naam van de organisatie, bovenin de pagina, bevat de link naar de website van de organisatie.

Volunteer Correct heeft alle organisaties uitgenodigd om zelf actualiserende informatie aan te leveren ten behoeve van de eigen organisatiepagina.

Klik op 'Organisaties' in het hoofdmenu op de Volunteer Correct-website.
Of gebruik deze link: http://volunteercorrect.org/vrijwilligersorganisaties/

(Dit bericht is ontleend aan de website van Volunteer Correct)

 


« Terug naar nieuwsblog