Volunteer Correct gaat naar Kaapstad

[7 november 2014]
In september heeft de stichting Volunteer Correct zich online gepresenteerd. Volunteer Correct stelt zich ten doel transparantie en accountability in internationaal vrijwilligerswerk te bevorderen. De oprichters zijn bezorgd over de kwaliteit en effectiviteit van vrijwilligerswerk en willen streven naar een klimaat waarin vrijwilligersorganisaties verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor hun aanpak en worden aangemoedigd te reflecteren op de effectiviteit van hun programma’s.
Tegelijkertijd moedigt Volunteer Correct vrijwilligers aan hun verantwoordelijkheid te nemen om goed geïnformeerd deel te nemen. 

Volunteer Correct maakt direct haar intenties praktijkgericht met 'Project Kaapstad'. Dit media- en onderzoeksproject beoogt een bijdrage te leveren aan het transparant maken van een waardevol vrijwilligersproject in Kaapstad. In februari vertrekt een vrijwilligersteam van Volunteer Correct naar Kaapstad voor een 18-daagse projectreis. Het eindresultaat wordt een uitgebreide documentairefilm. 


« Terug naar nieuwsblog