Volunteer Correct-jaarbijeenkomst en release Transparantie-index 2017

Vorig jaar deelde Volunteer Correct de resultaten van de ‘Transparantie-index’ met de vrijwilligers zendende organisaties die betrokken zijn in het onderzoek. En daarnaast natuurlijk met iedereen die geïnteresseerd is in de resultaten. Volunteer Correct beoogt met dit onderzoek voor de potentiële deelnemers aan vrijwilligersprojectreizen een zorgvuldiger keuze mogelijk te maken. Momenteel legt Volunteer Correct de laatste hand aan het vervolg op dit onderzoek: de 2017-resultaten zijn bijna gereed.

Maar bij het inzichtelijk maken van informatie houdt onze ambitie niet op. Om een nodige stap te kunnen maken, wil Volunteer Correct wil graag met de deelnemende organisaties praten over de toekomst. Hoe kunnen we op de beste in samenwerking onze agenda verwezenlijken?
Onze agenda hierbij is: promotie van de organisaties die op duurzame en verantwoorde wijze internationaal vrijwilligerswerk mogelijk maken. Wat we met u willen bespreken, behelst dus deze twee belangrijke thema’s:

1. Doorontwikkeling en resultaten van de Transparantie-index, versie 2017. Hierbij is veel ruimte voor evaluatie en input.
2. De toekomst van Volunteer Correct. Wij vinden eerlijk en duurzaam vrijwilligerswerk belangrijk. Hoewel we regelmatig worden gezien als criticaster van de ‘voluntourism’-praktijk, werken we vanuit enthousiasme en betrokkenheid. Wij zouden graag doorgroeien naar een vorm van ‘vereniging’ van organisaties, om meer van onze doelstellingen te kunnen bereiken. Zo’n doorontwikkeling valt of staat met samenwerking. En, afhankelijk van welke vorm deze samenwerking krijgt, ook enig commitment. Hoé we deze samenwerking vorm kunnen geven, daarover willen we graag met de organisaties het gesprek aan.

Wij hebben onze jaarlijkse bijeenkomst belegd op donderdagavond 15 juni 2017 en hebben alle organisaties, die onderdeel zijn van het Transparantie-index onderzoek uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats op Ambachtsweg 39 te Utrecht (bedrijventerrein Lage Weide, dichtbij de A2), van 20.00 uur tot 22.30 uur.
Naast bovengenoemde thema’s willen we ook graag een promotiestudent van de Universiteit van Nijmegen introduceren. Hij zal de komende jaren werken aan zijn proefschrift over vrijwilligerstoerisme. Volunteer Correct wil hem graag een platform bieden en van zijn deskundigheidsontwikkeling gebruik maken.

Voor iedereen die ook om bijzondere redenen betrokken wil zijn bij onze ontwikkelingen mag dit bericht als een uitnodiging worden opgevat. Stuur dan een mail naar info@volunteercorrect.org.


« Terug naar nieuwsblog